Predavanje v sklopu Ujet.si predavalnica

Predavatelj: Zoran Železnikar

Datum: četrtek 23. novembra 2011 ob 20:30h

Lokacija: MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka

Kratek opis predavanja:

 

”Zaradi prepričanja, da je zemeljski magnetizem nujno povezan s kovinskimi materiali kot sta železo in nikelj, se je v znanosti utrdila predstava, da ima naš planet trdno ali tekoče jedro. Kljub številnim in prepričljivim nasprotnim dokazom je ta predstava obstala, saj ni bilo zaželeno, da bi zemljino notranjost temeljiteje raziskovali.

Resnica je drugačna. Vsa nebesna telesa, ki so nastala z ohlajanjem vroče plazme, so votla. Votla so sonca in planeti, tudi v našem sončnem sistemu. Vse višje razvite civilizacije so se preselile v notranjost planetov, kjer so zaščitene pred pogubnimi zunanjimi kozmičnimi vplivi in zelo spremenljivimi atmosferskimi pogoji. Največja vhoda v votlo notranjost Zemlje sta na severnem in južnem tečaju.”

Zaradi težave s kamero v video zapisu manjka nekaj minut uvodnega predavanja, ko je bilo govora o razlogih za prikrivanje informacije o votli Zemlji. Gre za isti razlog, ki botruje tudi ustvarjanju drugih polresnic in laži v uradni znanosti in zgodovini. Predavatelj je razlog pojasnil z zgodbico o Zelenem planetu, ki je skrajšano navedena v nadaljevanju.

Video zapis predavanja:

Ogled predavanja na Youtube

 

Zgodba o Zelenem planetu

Zgodba se v vesolju ponavlja znova in znova: planeti v vesolju postanejo sčasoma neprimerni za bivanje, zato morebitne civilizacije na njih – če so dosegle ustrezno tehnološko raven seveda – poiščejo druge primerne planete, kamor se zatečejo. Prebivalci enega od planetov v ozvezdju Orion, ki je bil v prav takšnem položaju, so se odpravili po vesolji in našli planet, poln zelenja – Zeleni planet.

Avtohtoni prebivalci Zelenega planeta so bili na ravni človečnjakov, zato so zavojevalci – novi gospodarji planeta- z genskim oplemenitenjem ustvarili hibridno bitje – Zelence, mnogo primernejše služabnike in pomočnike, ki so se razmnožili po vsem planetu. Zunanjost zavojevalcev je imela nekatere plazilske značilnosti in se je razlikovala od zelenske, humanoidne, zato so bili medsebojni stiki pogostejši le v začetnih obdobjih. Problem vodenja zelenske družbe so gospodarji rešili z novo raso »kraljevske krvi«, ki je imela enako zunanjost kot Zelenci a več genov gospodarjev. Poskrbeli so, da so se agenti kraljevske krvi znašli na vseh pomembnih položajih zelenske družbe. Preko njih in z uporabo določenih instrumentov so lahko upravljali celotno zelensko populacijo. Sami so se s površja preselili v podzemna mesta in pa v notranjost planeta (vsi planeti so votli), kjer so pogoji za življenje stabilnejši, bivanje pa varnejše in skrito pred neželenimi očmi.

Instrumenti, s katerimi so gospodarji ob pomoči svojih agentov povsem nadzorovali in upravljali Zeleni planet, so bili finančni sistem, religije, nadzorovana znanost in medicina, mediji in hrana. Poskrbeli so za zasmehovanje in omalovaževanje vseh informacij o prisotnosti tujih bitij ali njihovih plovil na planetu, v znanosti pa so razširili peščico zavajajočih teorij, med drugim teorijo o planetu – trdni krogli, s čimer so se zavarovali pred raziskovanjem notranjosti planeta in približevanjem njihovim bivališčem.