Prav je, da se predstavimo. Urednik strani in avtor večine besedil na njej sem Zoran Železnikar, po izobrazbi magister elektrotehnike, pa tudi publicist, prevajalec in pisatelj ter raziskovalec življenja ter samega sebe. Moje poslanstvo je čuditi se svetu, ga raziskovati, krepiti razumevanje in predvsem – odpirati svoje srce.

Od malega je bila moja velika želja razumeti vse in si pridobiti veliko modrost, s katero bom lahko pomagal svetu in sebi. V svojih spoznanjih in razumevanju se najbolje krepim tako, da se pogovarjam z vami. Ko razlagaš drugemu, preverjaš pravilnost svojega znanja. Zato pravijo: kdor ne ve, ta uči. Zavedam se, da je moje znanje pomanjkljivo, a je kljub temu bistveno trdnejše kot je bilo pred desetletji, ko sem pričel s svojim raziskovanjem.

Ta spletna stran je nastala v želji, da bi na njej predstavil nadaljevanje knjige Planet strahu, pa se je izkazalo, da je zelo priročen okvir za objavo najrazličnejših tekstov o številnik tematikah. Ko smo jo s prijatelji postavili, se nam ni niti sanjalo, v kaj vse bo prerasla. Pravijo, da je ena najbogatejših na tem področju. Ponuja informacije in vsebine iz svetovne zakladnice duhovnega znanja, pa tudi informacije o zgodovini človeštva, globalni politiki, znanstvenih dosežkih in pomembnih stvareh, ki jih ne najdete v javnih medijih in občilih. Resnice ni mogoče uzreti, če zavzamemo le en sam zorni kot. Vse posredovano je presejano skozi razširjen pogled na svet, ki se opira na mnogo popolnejšo sliko stvarnosti kot si jo je mogoče ustvariti v šolskih klopeh.

kar-cutis.jpg

Moje raziskovanje se je rodilo v devetdesetih letih minulega stoletja, ko sem se preizkusil kot prevajalec knjig (Johna Graya Moški so drugačni, ženske tudi in Kar čutiš, lahko zdraviš, ter Haryja Palmerja: Živeti po svoji volji) in kot pisec številnih člankov v revijah z mejnega področja znanosti.

Iskal sem odgovore na številna vprašanja, ne le o perečih problemih človeštva, temveč tudi o naravi zavesti, uma, obstoja, smisla življenja in še o marsičem. Vse odtlej svoja spoznanja delim z vami, v želji, da o njih pridobite lastno, neodvisno mnenje.

oglas01.gifV letu 1999 sem izdal svoje prvo avtorsko knjižno deloPlanet strahu, knjigo, s katero sem javnost želel opozoriti na fenomen, ki ga – glede na njegov pomen – odločno premalo poznamo. Strah sodi med najbolj žgoče probleme človeštva, tako na individualni kot na kolektivni ravni, ter nas uklepa v spone egoizma, iz katerega se poraja glavnina konfliktov in zla na našem planetu.

V desetletju, ki je sledilo, se je moje razumevanje sveta in sebe skokovito povečalo. Sklenil sem, da pripravim knjigo, ki bo združila vsa moja najpomembnejša spoznanja in izkušnje. V njej sem želel strniti tisto, kar nisem našel nikjer: sintezo znanja, ki je potrebno sodobnemu človeku, da bi hitreje duhovno napredoval.

cjv-naslovnica-1Tako je nastala knjiga ČLOVEK JE VEČ ki se od množice knjig s podobno tematiko razlikuje po osebnem pristopu. Podaja svež, celosten in sposobnostim današnjega človeka prilagojen pogled na svet, ki ustreza tako materialnemu kot duhovnemu področju. Bralec, sicer izgubljen v poplavi vse mogoče duhovne literature, v njej najde prepotrebne kažipote, ki mu pomagajo, da se drži prave smeri in ne zaide na stran pota.

Ta knjiga pa je bila tudi uvod v moje aktivnejše javno delovanje. V maju in juniju 2009 smo s prijatelji pripravili dve precej odmevni vseslovenski konferenci Zgradimo svet miru in ljubezni. Želeli smo povezati vse ljudi dobre volje in odprtega srca, jih navdušiti za sodelovanje in jih usmeriti na poti, ki gradijo naš boljši jutri. Čas še ni bil povsem zrel in načrtovana skupnost ni zaživela tako, kot smo si predstavljali.

Z zavedanjem, da je najpomembnejše delo na sebi, sem v letu 2010 in 2011 pripravil serijo vikend delavnic z naslovom Iz človeka Človek. Doživele so navdušujoč uspeh. Odstirali smo novo znanje o naši duhovni naravi, se čistili frustracij in travm ter odkrivali pravo podobo nas samih – podobo božanskega bitja. Udeleženci so odhajali z nje prerojeni.

Nadaljeval sem s predavanji na različne, tudi kontroverzne teme – nekaj zapisov in posnetkov najdete pod izbiro Predavanja – objavil sem vrsto člankov, obenem pa delujem kot svetovalec, coach terapevt in »srčni prijatelj« vsem, ki želijo pomoč ali so željni duhovnega napredka.

Ob zdravljenju svojih osebnih zdravstvenih težav sem se ogromno naučil o resničnem zdravljenju bolezni – njenih vzrokov. Zdravljenje simptomov ne pripelje do pravega cilja. Resnični vzroki bolezni so v naši psihi. Prva je o tem spregovorila Louise Hay.

knjiga-slovenska pot v prihodnostSpomladi 2013 je v založbi ARA izšla knjiga Slovenska pot v prihodnost, v kateri sem ponudil rojakom svoje videnje ozadja sedanjih dogodkov in vzroke nastalih stisk, pa tudi načrt – zajeten sklop projektov, ki kažejo, kako se lahko iz njih izvlečemo. Probleme lahko ustrezno rešimo le, ko so nam poznani resnični vzroki zanje. Danes nam manjka tudi zavedanja, kaj pravzaprav hočemo – vsak izmed nas. Brez usklajene vizije ni mogoče postaviti ustreznih ciljev. Knjigo sem se odločil napisati pod drugačnim imenom. Branko Kremenšek je moj psevdonim, ki ima simbolni pomen: želim si med Slovenci zopet obuditi kremenitost in se postaviti v njeno bran. Slovenci jo v sedanjem času še kako potrebujemo!
pot do zivahne moskosti-naslovnicaTik pred koncem minulega leta mi je pod okriljem založbe ARA uspelo pripraviti še eno knjigo – Pot do živahne moškosti.

V času, ko se soočamo z očitno degradacijo moškosti, odsotnostjo pokončnih, etičnih in odločnih mož, ki bi povedli svet v lepšo prihodnost, je zelo koristno spoznati, kaj je moške privedlo v nezavidljiv položaj in kako se izvleči iz zagate. Izguba vitalnosti – andropavza, pasivnost in apatičnost so med drugim posledice upadanja hormona testosterona, za to pa je v veliki kriva tudi neustrezna spolnost, pri kateri izgubljamo ogromno energije. Potrebujemo več optimizma in zaupanja vase, slednjega pa bomo lahko okrepili le z več znanja – ne o zunanjem svetu temveč o nas samih! Znanja, ki presega sedanje miselne plotove.

spregledano-mV juniju 2014 je izšla knjiga, ki v spolnosti postavlja nove mejnike: Spregledano poslanstvo spolnosti.

Bridko je spoznanje, kako slabo smo poučeni o človeški spolnosti in kako malo osupljivih učinkov našega spolnega ognja si znamo zagotoviti z običajnim seksom.

Z ničemer ne moremo bolj oplemenititi našega življenja kot s tem, da se naučimo s svojo vitalno silo – spolno energijo – ravnati tako, da deluje v naš prid. Kako ravnati z njo, da nas oplemeniti, je bila doslej dobro čuvana skrivnost.

Razkrite skrivnosti spolnosti nas spreminjajo na najbolj intimni človeški ravni. Z energijo, s katero zdaj nerazumno razmetavamo, lahko napravimo iz sebe zdravega, vitalnega, ustvarjalnega in zadovoljnega človeka.

 

Hvala, da ste se mi pridružili v procesu medsebojnega bogatenja. Ni pomembno ali soglašate z mojimi razmišljanji. Pomembno je, da širimo obzorja duha in zavest z novimi spoznanji, v katerih je več svetlobe in ljubezni.

S prijatelji, ki pripomorejo, da je ta spletna stran živa, se vam zahvaljujem za pozornost in vas vabim k sodelovanju!

Elektronski naslov: zoran.zeleznikar@gmail.com