Dragi prebivalci našega čudovitega planeta Zemlja,
Jaz, predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, sem se odločil, da vas vse nagovorim neposredno, mimo diplomatov, vaših voditeljev in novinarjev. V Rusiji poteka tako imenovana “ustna predaja”, kjer je prepovedano lagati, goljufati in pretiravati. Zato bom spregovoril zelo iskreno, da bodo vsi vedeli resnico mojih besed.
Rusija je velika in bogata država, njena najpomembnejša vrednota je več kot 150 ljudi, ki živijo na ozemlju, kjer je pravica nad vsem. Ne potrebujemo novih teritorijev. Energije imamo in vseh drugih virov je v izobilju.
Že od časov Velikega Tartarja in Velikih Mughalsov se ljudstva Severne Evrope niso razvila zaradi napadov križarskih vojn in kolonizacije Amerike, Afrike, Indije ali kitajske odvisnosti od drog, ampak zahvaljujoč njihovemu trdemu delu in pacifizmu.
Kdor zna ruski jezik razume, da je “ruščina” pridevnik, ki nakazuje vsa ljudstva naše države. Ruski Slovani, ruski Tatari, ruski židje, ruski Evans itd. vsi Rusi v srcu, četudi se njihova kultura, njihov jezik in način življenja razlikujejo. Pozdravljamo to raznolikost enotnosti.
Rusko ljudstvo Rusije je ponovno prisiljeno žrtvovati svoja življenja, da bi zaščitili svet pred nacizmom in fašizmom. 50 naših vojnih ujetnikov smo zamenjali za 50 ukrajinskih vojakov. Ukrajinske vojake so zdravili v naših bolnišnicah, prejeli tri polne obroke na dan in se vrnili domov.
Sprejeli smo ruske vojake, ki so jim odrezali prste in genitalije. Tega v zadnji vojni niso počeli niti nacisti. Te dokaze bomo predstavili v prihodnjem sojenju. Sramota bo za vse, ki zdaj podpirajo te izmečke.
Vaši voditelji v ZDA, Evropi, na Japonskem, Avstraliji in drugod so se postavili na stran teh barab, ki civiliste, nosečnice in otroke postavljajo nad sebe v bitko in namerno želijo ujetnike. Težko si predstavljam razumno osebo, ki podpira te pošasti.
*In vaši Biden, Schultz, Macron in drugi demokrati temne kože* ne samo ščitijo kriminalcev, ampak jih aktivno oborožujejo, zagotavljajo jim denar, ki ni dovolj za znižanje cen v vaših državah.
Cene rastejo, svet propada, a ne zato, ker Rusi čistijo Evropo nacističnih zlih duhov, ampak zato, ker ste tiho in celo podpirate nov val nacizma.
Tokrat ne bomo šli v Berlin, ustavili se bomo na naših zgodovinskih mejah, in vsi nacistični zli duhovi, katerim bodo vaši voditelji odprli vrata, vam bodo podarili novo “kristalno” življenje, kot so to storili nacisti, in mu dodali obrezovanje reproduktivnih organov.
Apeliram na vse tiste, ki želijo živeti in delati na svetu, vzgajati otroke in se družiti z ljudmi po vsem svetu. Pomagajte Rusiji v boju proti novemu raku – ukrajinskemu nacizmu. Ne Ukrajina, kjer živijo miroljubni in delovni ljudje, ampak nacizem, ki ga napajajo vaši davki s strani ZDA in NATO jastrebov.
Če vaši voditelji podpirajo nacizem, jih potisnite do meje, vzemite oblast v svoje roke.
Ukrajinski nacisti ščitijo civiliste pred kroglami, vaši vladarji so se pod pretvezo strašne Rusije odločili tudi breme visokih cen in prihodnjih nadlog prenesti na prebivalstvo. V Ukrajini, tako kot v vas, nacisti živijo dobro za hrbti navadnih državljanov, trpeti pa morajo navadni državljani – to so isti zločini v Ukrajini kot na zahodu.
Nismo prelomili nobene obljube, vaši voditelji pa so ruskim narodom ukradli 300 milijard dolarjev in evrov. Kradejo lastnino državljanov naše države po svetu,namerno skrivajo naše vojake,prepovedujejo ruski jezik,napadajo božjo cerkev.
Vidim, kako v državah, kjer voditelji zaostrujejo sankcije, narašča zavedanje Rusije o dogajanju in val protestov.
Moramo premisliti in politike, ki se skrivajo za vašimi hrbti, zamenjati in obsoditi. In ne odlašajte več. Če se združimo, čez teden dni ne bo več nacistov v Ukrajini; v Evropi, ZDA in drugih državah bo ponovno vzpostavljeno normalno življenje in skupaj bomo obsojali ukrajinske naciste in vse voditelje, ki podpirajo nacizem v novem tribunalu.
Naš cilj je pravičen.
Premagali bomo nacizem. To zmago želim deliti z vsemi, skupaj in čim prej.
Vladimir Putin
predsednik Rusije.
(Da bi se to pismo razširilo po vsem svetu, ga delite po omrežjih po vsem svetu. )