(Tomaž:) Hojla, stari. Zadnjič si mi nekaj obljubil. Da mi boš razložil alternativno zgodovino. Tisto zgodovino sveta, ki je pravzaprav sploh ne poznamo oz. ne znamo razložiti.

(starec:) Pozdravljen, mladi mož. Naložil si mi zahtevno nalogo. Od kod pričakuješ, naj bi jaz vse vedel? Teh informacij ne najdeš v nobeni knjigi. Vsaj jaz nisem našel. Zaenkrat mi tudi še niso dostopni neposredni viri znanja v vesolju. Zato ti lahko povem le tisto, kar sem izbrskal z interneta. Razlag in interpretacij je več, jaz ti bom povedal tisto, ki se mi zdi najverjetnejša.

Šur. Bolje je vedeti nekaj kot nič. Potem bom pa že sam presodil, ali ti bom verjel ali ne. Prosim, začni.

Vsega se ne da povedati v eni uri. Danes bova začela, v naslednjih srečanjih pa nadaljevala zgodbo. A najprej morava razčistiti nekaj dejstev.

Okej.

Kot si lahko že izluščil iz najinih dosedanjih razgovorov, na našem planetu ljudje nimamo vajeti v svojih rokah. Tistim, ki dejansko upravljajo z nami, bova rekla Nadzorniki. Sami sebe imenujejo »Razsvetljeni«. Imajo znanje, tehnologijo in moč, da upravljajo z nami tako, da se tega niti ne zavedamo. Vse zgodovinske in znanstvene knjige so popravljene in napisane na novo, da bi bilo zadoščeno programu dela Nadzornikov tega planeta. To ti bo jasno, ko boš razumel začetek življenja na tem planetu in njegov razvoj.

Ufa. Tole bo pa zanimivo. Nadaljuj, prosim.

Vedeti moraš še nekaj. Vse religije, ne glede na to, katere in kakšne so, so oblika skupinske kontrole uma, uvedene zaradi nadzora in manipuliranja s širokimi množicami, da ljudje ne bi razmišljali s svojo glavo.

Ja. To si mi že omenjal. Gre za programiranje ljudi, da bi se obnašali, kot je zaželeno.

Tako je. Religija je orodje, metoda nadzora. Nadzorniki pripravljajo kalup prihodnjih dogodkov v skladu s svojim načrtom in konceptom. Množice so zavedli tudi z uvedbo pojma slučajnost, »slučajni dogodek«, ki omogoča ustvarjanje zmede, kaosa v življenju ljudi. Kaos kot tak ne obstaja. Zmedenost je posledica odsotnosti uvida, poznavanja načrta. Mravlja je videti izgubljena v odlagališču črepinj, toda človek, ki gleda na mravljino pot z višje perspektive, prav dobro vidi, kam vodi pot in kakšne so možnosti. Kaos lahko občuti le mravlja. Nadzornikom so ljudje kot mravlje. V njihovem načrtu je, da nas usmerjajo tako, da ne vemo, da smo upravljani. Delajo počasi in metodično v skladu z dolgoročnim načrtom, ki traja tisočletja. Vsak od nas lahko dojame, da obstaja izhod iz kaosa in spozna načrt. Potrebna je le odločitev in nekaj napora in naše življenje in usoda lahko potekata precej drugače.

Ja, to bi pa zelo rad. Voljo in interes imam, ti pa mi posreduj znanje.

Zdaj se lotiva še tvorca. Obstaja Bog. Ta Veliki intelekt ima veliko imen. Imenujemo ga Bog, Bog-um, Kozmični um, Hiperprostor, Vsemogočno bitje… On je visoka inteligenca, ki je še ne moremo doumeti in razumeti. V začetku je obstajal ta intelekt in nič več. V nasprotju s popularnim mišljenjem on ne sodi, ne otežuje stvari in ne spreminja ničesar, kar je bilo ustvarjeno. Dovoljuje svoboden izbor in možnost izbire vsem kreacijam. Tako so odprte vse možnosti. Eksistenca nikoli ničemur ni bila odvzeta. Ljudje sodijo o dogodkih, bitjih in stvareh z merili kot so pozitivno in negativno, dobro in slabo…, a Bog teh meril ne uporablja; vse, kar obstaja, je del njega. Omejeni človeški um ne more doumeti čarobnosti kreacije.

Vem. Kriterije in merila si je izmislil človek, Bog jih ne rabi. Njemu je vse o.k.

Bog-um, ta vsemogočna energija obstaja v hiperprostoru z nadzorovano inteligenco. To je stanje obstoja, ki je čista energija, neodvisna od časa in prostora. Tu obstaja trenutni prenos misli in dojemanja. Način komuniciranja je preko barv, zvokov in simbolov. To je osnova vseh stvaritev. Ko je Bog postal samospoznaven, so vse ostale forme in nivoji prihajali v obstoj istočasno. Vse ravni zavesti kreirajo ravni pod njimi.

Kako to misliš?

Veriga gre takole: Bog-um/Veliki intelekt – hierarhija angelov – nezemljani – človek – žival – rastlina – mineral – subatomski delci, ki se pretvarjajo v čisto energijo in vračajo nazaj k Bog-umu.

To je bilo odkrito, ko je bil stari hebrejski jezik, biblijski zapisi, dekodiran z računalnikom. Nadzorniki sveta dovoljujejo, da se izve samo drobce te informacije. Stari kabalisti in člani tajnih društev iz starega Egipta in Atlantide vedo to že tisočletja.

Šur. To je skrivno znanje, nedostopno običajnim ljudem.

No, in zdaj se lotiva konkretnejše zgodovine. Pred približno 5 milijardami let so v galaksijo Mlečna cesta prišla bitja, podobna angelom in poizkusila občutiti življenje v fizičnem vesolju. To stanje se sedaj imenuje nezemeljsko, Extraterrestrial. Nezemljani (alieni) so fizična bitja iz drugega fizičnega sveta v tem fizičnem vesolju. Pred 4 milijardami linearnih let so ta bitja okupirala zvezdni sistem, poznan kot Lyrae. To je mesto rojstva vseh humanoidnih, človeku podobnih bitij v tej galaksiji. V tej točki Lyreni še niso izkusili celovitosti fizičnega obstoja. Bili so v glavnem energijska bitja, fizično so se udejstvovali (utelesili) samo, kadar je bilo nujno potrebno, da bi občutili fizične občutke. V to resničnost so prišla v goste tudi neka fizična bitja iz drugega paralelnega univerzuma in prepričala Lyrene, da so ostali v fizičnem svetu vse dlje in dlje. Naposled so vsi gosti umrli, a Lyreni so se fizični svet tako vživeli, da so postali njegovi ujetniki. To se v tradicionalni religiji imenuje »izgon iz raja«.

A to je to! Zdaj štekam. Nefizični so Lyreni lahko ustvarjali z mislijo, zdaj pa na fizičnem nivoju to ni bilo več tako enostavno!

Tako je. Ker Lyreni dotlej nikoli niso bili povsem fizični, niso proizvajali orožja. Zaradi tega so bili ranljivi. Idej o vojni in nasilju ni bilo med njihovimi miselnimi vzorci. Sčasoma se je Lyra skupnost, družba fizičnih ljudi, pričela deliti v skupine s podobnimi miselnimi vzorci. To pa je vodilo k razdvajanju namesto združevanju, v šibkost in pomanjkanje energije, kar je slabilo vodstvo. Ker Lyreni niso imeli obrambnega sistema, so bili tarča bitij iz rodu reptilov po imenu Draco.
Draco bitja so produkt nefizičnih bitij, ki so potovala v preteklost ter kreirala raso, ki naj bi bila sovražnik človeške rase. V tem podjetju so sodelovala tudi bitja z ozvezdja Sirijus A. Ti so kreirani s strani nefizičnih bitij, imenovanih Ohalu Council, katerih jezik je hebrejščina, sestavljen iz simbolov. Ko je ta ne-fizična rasa bitij kreirala Draco bitja na astralni ravni, so bili ti na meji fizičnosti. Da bi lahko delovali tudi v fizičnem svetu, so potrebovali fizično genetiko. Vzeta je bila od fizičnih Lyrae bitij. Ko so postali fizična bitja, so bili Lyreni plavolasi ali rdečelasi in modrooki ali zelenooki. Njihova genetika je bila pomešana z energijo teh nefizičnih bitij in tako so nastali fizični Draco reptili. Zato je trenutnim Draco reptilom potrebna energija Arijevskega tipa ljudi, da bi lahko obstali na fizični ravni. Draco reptili, kreirani v astralu, so bili poslani v mnoge fizične svetove, kjer naj bi postali dominantna rasa. Mentalno so programirani kot osvajalci in pokoritelji vseh ras, s katerimi se srečajo. Tista bitja, ki jih ne bi mogli pokoriti, naj bi bila uničena. Vse skupaj naj bi pokazalo, katera ja najpopolnejša forma v fizični realnosti, ki lahko obstane v poljubnem okolju.

Čakaj malo. Naj malo obnovim. Torej so Draco reptili osvajalci vesolja. Zasužnjili naj bi človeški rod, ki ga sestavljajo nefizična bitja z Lyrae, ki so zlezla v materialnost in ostala ujeta v telesih. Kakšni pa so ti Draco reptili?

Reptili so nespolni, to pomeni moškega in ženskega spola hkrati. Takšna so vsa nefizična bitja. Obstaja 7 različnih reptilskih vrst. Imajo strogo hierarhijo. Kastni sistem hindujcev je neposredna kopija reptilske hierarhije.

Opa. To pomeni, da niso niti posebno dracoljubni. Kaj pa so naredili Lyrencem?

Bitja z Lyrae so bila s strani reptilov brutalno napadena in preživeli so se odselili na druge lokacije v galaksiji. Ostanki napada na prebivalce Lyrae se lahko še danes vidijo. Leta 1985 so znanstveniki izjavili, da lahko vidijo valove neke eksplozije, ki izvira iz centralnega dela galaksije in se širi navzven. Po trditvah naj bi bila eksplozija stara nekaj milijonov let in da je bila tako močna, da val še vedno potuje k robu galaksije.

Zanimivo ni kaj. Veš kaj, stari, za danes bo zadosti. Bova nadaljevala drugič.

Velja.