(Tomaž:) Hoj, stari. Danes bi se pogovarjala o novem ameriškem predsedniku. Zdi se mi, da Obama sploh ni tisto, kar smo sprva videli v njem: odrešenik iz sedanje politične tiranije, prenovitelj demokratične Amerike, nov vzgonski veter, nov up za svet.

(starec:) Pozdravljen, mladi mož. Praviš, da bi se lotila politike? Meni je prav, a verjetno si ti preko interneta bolje informiran kot jaz. Tudi jaz sem sredi kampanje občutek, da z Obamo ni vse tako, kot se je zdelo v začetku. Ko je Obamo javno podprl polkovnik Collin Powell, človek, ki je ves svet nalagal z zgodbicami o atomskih grožnjah  Sadama Huseina, se je verjetno marsikomu zabliskalo, da tu nekaj smrdi. Ko pa je Obama Hillary Clinton izbral za zunanjo ministrico, mi je bilo jasno, da je krmilo obrnil v povsem drugo smer. Če bi bil Obama res takšen nasprotnik sedanjega režima in aktualne politike, kot se zdi, bi nanj že izvršili atentat. Toda, poglejva  Obamove kadrovske odločitve in poteze, pa bova hitro videla, ali imava prav ali ne. Besede lažejo, dejanja pač ne.

To z internetom drži, ampak tvoja trezna presoja in čut za resnico se mi zdita neprecenljiva. Torej – kakor se zdi, politika v ZDA z izvolitvijo Obame ne bo doživela nobene resne spremembe. Zadnje volitve so bile enaka farsa kot vse prejšnje, saj so Američani lahko izbirali med dvema kandidatoma, ki sta bila podtaknjena iz istega vira: globalne oligarhije. Nenavadno je bilo le to, da so tokrat v boj za predsedniški prestol tokrat poslali črnopoltega kandidata, v nasprotju z dosedanjo politiko, ki je predsedniški primat omejevala le na belce. To je bila bistra poteza, saj so s tem ukanili ne le črnce temveč vso svetovno javnost, ki je mislila, da se v Obami res skriva neodvisen politik, ki je spregledal dosedanjo strukturo in misli z napovedanimi spremembami resno. A kmalu potem, ko je bilo jasno, da je Obama nesporni favorit predsedniških volitev, je Obama dal nekaj izjav in potegnil nekaj potez, ki so marsikoga presenetile; zdaj, ko je izbral svoje sodelavce, predsedniški kabinet, pa dvomov ni več: Obama bo nadaljeval z enako politiko, kakršno vodi Bush, le orodja bodo malo drugačna.

Obama je s svojimi nastopi ustvaril prepričljiv vtis, da je zagnan prinašalec sprememb; obljubljal je pravičnost, konec vojne v Iraku, nova delovna mesta in vso ostalo retoriko, ki so ji nasedli tudi revni ameriški sloji in črnci, ki so v barvi njegove kože videli garancijo, da je kandidat res “njihov”.

Res je, a njegova barva kože oziroma njegovo poreklo je precej drugačno, kot se zdi. To je ful zanimivo. Tako kot Bob Clinton tudi Barack Obama svoje pravo poreklo prikriva. Pravo poreklo je za politika marsikdaj lahko usodno. Si predstavljaš, kaj bi bilo, če bi ljudje zvedeli, da jih je od 43 ameriških predsednikov kar 33 v krvnem sorodstvu? Obama naj bi bil rojen v Honolujuju kot otrok bele matere iz Kansasa in črnega očeta iz Kenije. Toda raziskovalci  pravijo drugače. Rodil naj bi se beli materi in belemu očetu, verjetno kot posledica genetskega mešanja v materinem rodu. Njegov pravi oče je menda belec Frank Marshall Davis, znan literat in “komunistični” aktivist (in bojda nekdanji sodelavec FBI), ki ga Barack priznava za svojega mentorja. Zaradi otrokove temne zunanjosti je bilo verjetno primerneje, da so mu našli temnega očeta. To vlogo je prevzel g. Obama, ki je črnec. Zato je Baracku Obami zelo nelagodno pojasnjevati zadeve, povezane z njegovim poreklom. Poslušati mora očitke, da je njegov rojstni list ponaredek. A zveza s pravim očetom, ki ga priznava za svojega “mentorja”, je zelo očitna in nenavadna. Zanimivo bi bilo pogledati DNA sliko Baracka in gospoda Davisa. Žal je Barackova mati kmalu za tem, ko je on postal senator, umrla za rakom.

Kaj res? Tega o pravem poreklu Obame nisem vedel. Če to drži, potem so načrtovalci igre na svetovnem odru napravili res briljantno potezo: Američanom so podtaknili črnca, ki sploh ni črn, in nasprotnika sedanje politike, ki je v resnici njen zagovornik in uresničevalec. Z Obamo so vsekakor dosegli velik uspeh. Če bi igrali po starih vzorcih, bi se stvari razpletle veliko manj ugodno zanje. Pripoveduj naprej.

Imaš prav. Barack je študiral na Harwardu, se pravi – v valilnici kadrov, ki je skoraj pogoj za doseganje visokih položajev v ameriški družbi. Če želiš ustvariti kariero, moraš študirati na Harwardu in ravnati v skladu s pričakovanji oligarhije, sicer si pogorel. Nadalje, Obama je politično izobrazbo dobil pri enem od znanih jastrebov oligarhije, Poljaku Zbignievu Brzezinskem, ki je njegov močan podpornik.

Kaj res? Brzezinski je postal najvplivnejši človek v vladi predsednika Carterja (1977). Malo kasneje je postal desna roka Davida Rotschilda in mu pomagal ustanoviti zloglasno Trilateralno komisijo, ki razpreda lovke po vsem svetu.

Tako je. Obama je potegnil že cel kup potez, ki ne puščajo dvoma, da bo šlo pri njegovem delovanju za politično kontinuiteto. Za šefa Bele hiše je izbral militantnega sionista Rama Emmanuela. S tem je pokazal, da bo njegova politika povsem usklajena z interesi Izraela – kot vsa dosedanja ameriška politika. To politiko pa iz ozadja vodi svetovna oligarhija, masonerija, Rothschildi. Nadalje, imenovanje Hillary Clinton (neformalne snahe Rothschildovih) za zunanjo ministrico pomeni, da je šel Obama preko vseh argumentov, ki jih je v volilni tekmi zdeklamiral o napakah Hillary.

Impresivno!

A to še ni vse. Če sem prav seznanjen, bo Bushev minister za obrambo in prvi mož v Pentagonu, Robert Gates zadržal svoj položaj, ki ga ima že od leta 2006. Prvi mož financ pa naj bi postal Timothy Geithner, dosedanji predsednik Zveznih rezerv New Yorka.  Res pravi človek za odpravo sedanje finančne gnilobe! Oligarhija in Wall Street kar prekipevata od veselja!. Tako se torej uresničuje Obamova obljuba “sprememb”, s katerimi se je zavihtel v Belo hišo; najvišje položaje zapolnjuje natanko s tistimi ljudmi, ki jih je v svoji kampanji kritiziral – “istimi starimi obrazi iz Washingtona”. Figura na vrhu se menja, pravi akterji in politika v ozadju pa ostajajo.

Poslušaj še to: v primeru, da bi Obami kdo preprečil opravljati posle predsednika ZDA, bi krmilo države prevzela v roke Clintonova in podpredsednik Joe Biden, oba sionista. Morebiten atentat na Obamo bi izzval v ZDA velike nerede in kaos, kot nalašč za vpeljavo izrednih razmer in ukrepov. Če bi se torej ponesrečil prvi načrt, umestitve svojega predsedniškega kandidata, bi se izvedel drugi, ki je enako dobro ali še bolje naravnan v uresničitev želenih ciljev.

Torej bo iz Obamovega kabineta slišati še marsikatero presenetljivo novico!

Zagotovo! Vse, kar je Obama tvezil v predvolilni kampaniji, bo v nadaljevanju, kakor kaže, mirno pohodil. To se zdaj ob potezah, ki jih zdaj že vleče, jasno nakazuje. Tako bodo ZDA s sionističnimi simpatizerji v Beli hiši in s črncem, ki lepo govori o spremembah v družbi, nadaljevale s politiko boja proti terorizmu in pošiljale vojake po vsem svetu, v zaščito poslovnih interesov naftnih in bančnih lobijev. Za te naloge Obama že predlaga, da bi uporabili mlade vojake starosti od 18 do 23 let.