woman in the mirror2Zdravljenje ni le odpravljanje bolezenskih simptomov, temveč je razreševanje vzrokov, ki so do bolezni pripeljali. Vzroki pa se največkrat skrivajo v duševnosti. Če so vaše bolezenske tegobe trdovratne in se ponavljajo, je to znak, da se jih medicina ni lotila na pravem koncu. V tem primeru je pred vami velik izziv: lahko se pozdravite – dokončno, tako da se zdravljenja lotite na ustreznejši način. V nasprotnem pa lahko čakate na novo ponovitev.

Že stari zdravniki, kakršna sta bila Paracelsus in Nostradamus, so ve­deli, da se telo človeka z razrvano psiho nagiba k zbolevanju in so bolezni zdravili tudi z zdravljenjem duševnosti. Nesporno dejstvo je, da je zdravo telo  posledica zdravega duha. Tega pa civilizirani človek v zdravih kolesnicah težko zadrži.

Na področje raziskav psihičnih vzrokov bolezni je že pred dvema desetletjema z lučjo posvetila pisateljica Louise Hay. S knjigo Telo je tvoje je to področje zdravljenja odstrla širši javnosti. To je bilo prvo tuje besedilo, ki sem se ga pred 23 leti lotil – kot prevajalec.  Revolucionarna preglednica psihičnih vzrokov bolezni je bila objavljena v reviji Aura. Prav ta knjiga me je odločilno zaznamovala in napravila iz mene raziskovalca telesa in duha.

Presenetljivo je, da je po več kot dveh desetletjih nove tovrstne literature in zdravilcev na tem področju še vedno malo. Sam sem v zadnjih času napravil ogromen napredek pri spoznavanju sebe, razumevanju zavestnih procesov in njihovega vpliva na zdravje. Ozdravitev mojih lastnih trdovratnih bolezni  mi dokazuje, da sem se jih lotil na ustrezen način. A srž lastnih težav človek mnogo laže in hitreje razpozna s pomočjo izkušenega terapevta. Svoje znanje in izkušnje z veseljem delim z vami.

Način življenja, ki je opredeljen z našimi stališči in prepričanji, se ozko povezuje s tipičnimi bolezenskimi težavami. Pogosti prehladi, vnetja grla, glavoboli, težave z želodcem, težave z dihanjem, s prostato, sečili, krvnim tlakom, težave s kožo in še mnoge druge zdravstvene tegobe so povezane s psihičnimi dejavniki, ki jih lahko prepoznate in se z njihovo odstranitvijo trajno osvobodite težav. Največkrat tega ne storimo in tvegamo njihovo zaostrovanje. Z razkritjem resničnih povzročiteljev bolezenskih težav je polovica problema že rešena.

V čem bi bil smisel ozdravitve, če človek napake, ki vedno znova rušijo harmonijo v telesu, še naprej ponavlja? Pacienta, ki se z glavo zaletava v zid, ne moremo pozdraviti tako, da mu vedno znova polagamo obkladke na ranjeno čelo.

Pravzaprav nas noben zdravnik ne more ozdraviti; telo se pozdravi samo, ko ni več kvarnih vplivov nanj.  Ozdravitev ni nič drugega kot ponovna vzpostavitev naravne harmonije. Žal danes nase gledamo necelovito, razdrobljeno, kot da ni vse skupaj tesno povezano in soodvisno. Togost na tem področju pa marsikoga stane življenje. Zdravnik se trudi popraviti fizič­no telo, zdravilec poskuša uravnovesiti energijske tokove, kdo pa bo ozdravil našo psiho? Prisluhnite svojemu telesu in spoznali boste, kako ga poškodujejo posamezna psihična stanja.

Že ura ali dve, ki jo namenite spoznavi dejanskega ozadja vaših bolezni, vas lahko reši tegob, ki vas utegnejo spremljati do smrti. Zagotovite si potrebne informacije in poiščite poti za dokončno ukinitev vaših bolezenskih težav.  Na razpolago sem vam na telefonski številki 040 424 532, lahko pa mi pišete na e-naslov zoran.zeleznikar@gmail.com.

Vabljeni k ogledu bogatega področja besedil Bolezen in zdravje.