cjv naslovnica 1

Za vse, ki vam je mar …

S to knjigo je avtor že pred 12 leti ponudil bralcu prav tista pomembna sporočila, ki današnjega človeka rešujejo iz stiske, v katero smo se po zaslugi plandemije dodobra pogreznili. Kot bi avtor dobil namig, kako ubraniti rojake pred prihajajočo stisko. 

Ostajati pri lažeh, ki polnijo današnji svet, je pot v zajamčeno pogubo. Da bi se lahko prebili do resnice, potrebujemo razkritje resničnih dejstev, ki jih ni mogoče zanikati, in kanček zdravega razuma. Stari svet razpada; če se ne zbudimo, bo svoboda človeka dramatično zatrta.

Poteka boj za našo zavest. Odvija se na ravni informacij. Treba je najti vir informacij, ki ni v rokah medijskih mogotcev in vodi k resnici.

Knjiga Človek je več vas bo najverjetneje osupnila. Primerna je za vse, ki ste se pripravljeni spoprijeti z resnico. 

 

three-paths-mJe iskanje resnice nujnost ali izguba energije?

Rudolf Steiner nam je položil na srce: Mi smo iskalci resnice in najti jo moramo za vsako ceno. Kajti resnica nikoli ne more biti škodljiva ali delovati škodljivo. Kadar pa se zdi, da deluje škodljivo, nikoli ne povzroči tako velike škode kot laž. Potrebno je vztrajati na temelju resnice, pa čeprav bi bila ta sramotna. Resnice ne moremo – kot otroci v peskovniku – oblikovati po svoje. Z vsakim dejanjem iskanja resnice stopimo korak naprej. Čvrsto se držati resnice je resno in sveto dejanje oboževanja.

Več…

 

david 3Čudež človeškega telesa

V skladu z materialističnim svetovnim nazorom se obravnavamo kot fizična bitja. Vse lepo in prav, a takšen pogled zgreši kompleksnost bitja po imenu človek. Je pomanjkljiv, enostranski in povsem prezre našo duhovno naravo. Z vzpostavitvijo celostnega odnosa do nas samih in do sočloveka se kakovost življenja opazno izboljša. Ko se zavemo, da je duh tisti, ki vodi telo, se med njima vzpostavi odnos na višji ravni.

Več…

 

Planet strahu m kvZlovešča senca človeka – strah

Strah je eden izmed največjih problemov človeka. Spremlja nas vsepovsod in venomer ter deluje na nas s svojo uničevalno močjo. Postal je samoumevna sestavina življenja. Pohablja nas, otopeva in slabi, a ga kljub temu obravnavamo blagohotno, tolerantno in prizanesljivo ter brez pomislekov plačujemo njegov davek. Nad njegovimi učinki in posledicami se velja krepko zamisliti.

Več…

 

bakhus 2Kako kakovosten človek ste?

V času, ko je vsega dovolj in preveč, se vse vrti okrog kakovosti. A govoriti o kakovosti človeka je precej nenavadno. Pa vendar se tega v vsakdanjih pogovorih – pri »opravljanju drugih« – pogosto dotikamo. Vajeni smo govoriti po značaju, lastnostih, odlikah in hibah posameznikov ter komentiramo njihova dejanja. Gre za sodbe in mnenja našega ega, ki nadvse rad zavzema vzvišen položaj in si lasti status pametnejšega.
Več…

 

daljnogled1

Kakšen je domet vaše zavesti?

Med telesnim ustrojem popolnega nevedneža in največjega modreca ni opaznih razlik. »Strojna oprema« obeh se praktično nič ne razlikuje, razlika je v »programski opremi«, v »glavi«, natančneje rečeno v moči zavesti obeh osebkov.

Domet zavesti je podatek, do kam z razumevanjem sežemo in kolikšen del stvarnosti obvladujemo. Domet zavesti je pravzaprav tisto, kar najzgovorneje govori o sposobnostih in kakovosti življenja človeka. Več…

 

dlanKdo sem?

Z vprašanjem “kdo sem?” se ne ukvarja prav veliko ljudi, a prav neustrezna predstava o nas samih je kriva sedanjemu mizernemu položaju človeka. Očarani z zunanjim svetom sprejemamo omejitve snovnega sveta kot bistvene in pozabljamo na našo resnično, duhovno naravo. Počutimo se kot smet v vesolju, izpostavljeni stiskam in pomanjkanju, ne zavedajoč se, da je to le pogled z zornega kota, ki ga omejuje materialnost. A resnica o nas je bistveno drugačna. Več…

 

zahod-3Spoznanje, ki se prebuja v nas

Spoznanje, ki nam vse močneje prodira v zavest, je jasno: staro ne ustreza več. Ustvarja vse večjo stisko. Potrebna je sprememba. Ljudje se na to notranje spoznanje odzovejo na tri načine. Prvi, ki jih je največ, ne vedo in ne razumejo, kaj se zares dogaja. Nezadovoljni bentijo nad razmerami in s prstom kažejo na oblast ter domnevne krivce za nastali položaj. Ne zavedajo se lastne odgovornosti in dejstva, da je rešitev nesmiselno pričakovati od drugih. Več…

 

zanimivez-sKaj je pravzaprav človek?

Marsikdo bi ob tem vprašanju pritrdil posplošenemu mnenju, da je človek najinteligentnejša žival. Čeprav to v določeni meri drži pa je človek v svojem bistvu nekaj povsem drugega. A kaj? Žal se večini s tem vprašanjem ne zdi vredno ukvarjati. Prav zato je naše življenje mizerno in polno stisk. Ko bi zares vedeli, kaj smo, bi s prepoznanimi potenciali iz te civilizacije že davno napravili nekaj povsem drugega.

Dejstvu, da je povprečno mnenje tako daleč od resnice, botruje več dejavnikov, predvsem pa tradicija, ki nas je zapeljala v slepo ulico.Več...

 

spregledano m Knjiga Spregledano poslanstvo spolnosti

prinaša mnogo celovitejše razumevanje spolnosti in njene naravne vloge. Presega vse današnje priročnike o spolnosti in odstira njeno drugo, doslej skrito plat.

Domišljamo si, da smo dobro poučeni o človeški spolnosti. A to je tragična zmota.   Najmočnejšga orodja za akumuliranje vaše vitalne energije in za naš vsesplošni napredek dejansko sploh ne poznamo, ker se omejujemo le na fiziološki vidik.

Ali je kaj pomembnejšega v življenju kot da se naučimo s svojo vitalno silo – spolno energijo – ravnati gospodarno, tako, da deluje v naš prid? Doslej skrbno varovane skrivnosti spolnosti naposled prodirajo v javnost.

 

Več…       

 

Še nikoli ni bilo tako pomembno kot danes zagotoviti si pravo znanje. Brez njega smo izgubljeni.

 

Za vedoželjne, ki hočejo nekaj več … v tematskih sekcijah…

V nadaljevanju strani: KNJIGE, vredne branja.{jcomments off}