mali navijaekKdo je odgovoren za vse stiske, trpljenje in zlo, ki ga doživljamo? Slavni filozof Emmanuel Kant je razlagal: »Zaman se bojujemo z zunanjim zlom, če ne opravimo s sebičnim, pohlepnim in prestrašenim egom. Zunanje je le odslikava notranjega.«

Najbolj nevarno je dejstvo, da ega sploh ne dojemamo kot problem, s katerim se je treba spopadati kot z vsakim drugim. Obravnavamo ga namreč kot sestavni del našega življenja in nekaj povsem običajnega, kot senco, ki nas spremlja na vsa­kem koraku in se ji ne moremo izogniti. Ker korenini v psihi in se udejanja skozi miselne procese, mu je težko priti blizu, saj niti psihe niti miselnih mehanizmov ne poznamo dobro.

Obširneje o egu lahko preberete v članku Tat, ki nikoli ne počiva (tematski sklop na sledi sebi)

O egu bo v sredo, 25. marca ob 18:00 na predavanju (90 min) z naslovom Ego – naš prijatelj ali sovražnik spregovoril Zoran Železnikar, publicist in pisatelj, raziskovalec neznanega.

Lokacija: Špruha 19, Trzin.
V obrtni coni Trzin se peljete mimo piramide do prvega križišča in zavijete levo. Dvoranica je v veliki stavbi DHL-a, z velikim parkiriščem. Zavijete okrog stavbe na zahodno stran in vstopite na sredini zahodne fasade pri vhodu z napisom Utrip. Za zemljevid do lokacije kliknite tukaj.

Prispevek za udeležbo: 10€.

Prijava je obvezna.

{rsform 7}