(Tomaž:) Servus, stari. Zadnjič si mi pa dobro naložil. Seks brez ejakulacije je čista teorija! Sem poskusil, kako bi to šlo, pa je bila totalna polomija. Tale taoistična zadeva zahteva ful ful vaje in samoobvladovanja, če ne še česa drugega.

(starec:) Pozdravljen, mladi mož. Če se slona lotiš s fračo, nimaš veliko možnosti, kajne? Očitno se nisi predhodno poučil o tau in negi seksualne energije. Verjetno se brez slehernega predznanja in vaje ne bi lotil krotitve divjega konja. Tu pa ni nič drugače. V spolnosti se skriva ogromna moč, ki je ne moreš obvladati, če ne poznaš njenih mehanizmov in metod, pa tudi skrivnosti. Včasih je potrebno leta ali mesece truda, da doženeš nekaj, kar bi si lahko prebral iz knjige. Zato sem ti priporočil knjigo Mantak Chie, ki bi morala biti obvezno branje, če hočeš upati na uspeh.

Dobro, dobro. Saj veš, da je mlad človek precej neučakan, knjige pa tudi ne dobiš za vsakim vogalom. Kaj, ko bi mi ti pojasnil nekaj tao poštevanke, da si ne bom polomil preveč zob?

Rade volje, a nikar ne pričakuj, da te bom učil taoističnih tehnik ljubezni. Nimam dovolj znanja niti volje ali pripravljenosti za to. Kitajski cesarji so imeli cel štab učiteljev, ki so jih leta usposabljali za to, da so naposled ljubezenske tehnike obvladali na takšen način, da jih ljubezen z ducatom žena vsako noč ni spravilo v grob, temveč jim je – nasprotno – omogočalo doseči odlično vitalnost in trdno zdravje. Ti si boš pač moral pomagati drugače. Opozoril bi te le na nekaj pomembnih dejstev, ki jih moraš dobro preučiti, če hočeš doseči kak napredek.

Sama ušesa so me.

Kot sva rekla, je ejakulacija moškega semena velikanska izguba izjemno dragocenega zaklada in razmetavanje življenjske energije. Če si predstavljaš, da več sto milijonov semenčic v stanju visoke vzburjenosti drvi v eno smer – k izhodu iz telesa, ti je razumljivo, da to ustvarja veliko silo, ki je ni mogoče kar tako ustaviti. Da bi ti to uspelo, se moraš naučiti energijo voditi, usmerjati skozi telo. Kot veš, energija sledi misli. Če v mislih pelješ energijo po kanalu skozi hrbtenico navzgor proti možganom in jo spustiš zopet navzdol po sprednji strani telesa, na ta način ustvariš energijski krog, orbito, ki jo imenujejo mikrokozmična orbita. Ta pa se vzpostavi le, če premostiš vrzel v ustih in to tako, da jezik prisloniš na nebo. Jezik je kot stikalo, ki sklene tokokrog. Ko omogočiš kroženje po mikrokozmični orbiti, narediš pomemben korak k zapiranju energije v telo, ki bi sicer ušla skozi penis ven. Tako pa po telesu zakroži in revitalizira vse dele uma in telesa. Moraš se torej učiti kroženja z energijo. To vizualizacijo lahko vadiš večkrat na dan, tudi na avtobusu ali na predavanju, saj za to ne potrebuješ posebne priprave ali pogojev.

No, to je že nekaj. Črka A. Greva k črki B.

Dobro. Ko se vzburjenje približa vrhuncu, tedaj je treba tok semenčic obrniti v nasprotno smer, to je v smeri nazaj in navzgor po hrbtenici, do možganov. Ta postopek imenujejo Veliki dvig. Verjetno nisi vedel, da ima človeško telo vgrajeni dve črpalki, križnično in lobanjsko, za črpanje spolne energije. S tema si pomaga pri dvigovanju energije. Močan energijski impulz sperme je možno precej omiliti tako, da energijo deloma preusmeriš – stisneš urogenitalno prepono, napneš mišice zadnjice ter stisneš zobe in obenem potegneš val energije iz genitalij v glavo. Postopek je treba izvajati dosledno in natančno – Mantak Chia ga do podrobnosti razlaga. Na Veliki dvig se lahko privajaš s posebnimi vajami – z dihanjem z modi ali stiskanjem mošnje, pa tudi ob samozadovoljevanju – brez izliva seveda. Končni cilj je nadzor uma nad ejakulacijo. Po taoistični tradiciji so imeli naši predniki na začetku razvoja človeške vrste sposobnost instinktivnega nadzorovanja spolnosti. Po želji so lahko nadzorovali čustva, ejakulacijo in spolnost. Postopoma pa so te sposobnosti izgubili, ker so se iztrošili zaradi preobilice spolnosti, užitkov, pijančevanja in razmišljanja… Ponovno jo lahko pridobimo tako, da izurimo um, s katerim avtomatično ustavimo odtekanje spolne energije.

Kaj pa ženska oziroma partnerica? Ali tudi ona kroži z energijo?

Seveda. Tudi ženska izvaja veliki dvig, in to z jajčniki. Ta tehnika se imenuje kung fu jajčnikov. Ženske pogosto intuitivno razumejo proces; od tod tudi njihova spolna premoč. O negi ženske spolne energije govori druga knjiga omenjenega avtorja: Tao ljubezni za ženske. Tu pa bi ti težko postregel s kakimi izčrpnejšimi pojasnili.

Torej bi naj moški vadil in vadil, da bi po letih napornega treninga obvladal tehniko zadrževanja semena? In med tem bi imel presneto piškav seks?

Najprej – kdo ti pravi, da je seks, kakršnega imaš zdaj, kaj vreden? Ogromna izguba energije za nekaj sekund užitka. Vprašati se moraš, ali gre zgolj za zadovoljevanje svojega spolnega nagona – nič drugače kot pri živalih – ali pa želiš iz spolnosti, ki ima neprimerno širši namen, iztržiti še kaj več. Vendar ne moreš čez noč pridobiti sposobnosti, ki smo jih skozi desetine ali stotine generacij zapostavljali oziroma pustili spati. A to ne pomeni, da v drugačni spolnosti ne bi mogel uživati. Največji užitek prinese zlitost dveh, ki se ljubita, ko se v medsebojnem ljubkovanju in izražanju občudovanja življenja stopnjuje spolna napetost in ju vsrka v čarobni vrtinec. Tako se lastna identiteta preprosto izgubi, um utihne in odpre se okno v dejansko stvarnost, ki je sicer komaj kdaj dosegljiva. Utišati um je na takšen način zelo preprosto. Tisto, kar ob tem doživiš, pa je kot vstop v nov, pravljičen svet, ne le za nekaj sekund kot v času ejakulacije. Najbolj pomembno pa je, da lahko to stanje podaljšuješ, saj se tvoja energijska pipa ne zapre v hipu in te pusti nemočnega.

Imaš prav. A bojim se, da je tu presneto veliko truda, da bi čez nekaj let (?) obvladoval tehniko kroženja energije in Velikega dviga vsaj toliko, da se ne bi preveč sramotil.

Tako velik pa ta problem vendarle ni. S pravim pristopom so dobri rezultati dosegljivi bistveno hitreje. Povem ti, da je vsaka sprememba v spolnosti zanimiva, saj je spolnost čudovito sredstvo za uživanje, če le k njemu pristopiš na pravi način. A ne le za uživanje temveč tudi za duhovno rast, kot sva omenila že zadnjič. Toda poslušaj, povem ti še za poseben trik, ki se ga moški lahko posluži, dokler ne obvlada dovolj kroženja energije in metode Velikega dviga.

Res? Zdaj sem eno samo uho.

V trenutku tik pred ejakulacijo lahko spermo zadržiš v telesu s preprosto metodo zunanjega zapiranja. Gre za pritisk na semenovod v presredku, kjer je semenovod dostopen. Presredek je odprtina v medenici med anusom in trtico. Če svojega telesa še nisi dovolj raziskal, morda sploh ne veš zanj. Bistvenega pomena je, da spoznaš, kako se tvoje telo odziva, kakšni so njegovi potenciali in kako jih povečaš. Zaradi tradicionalne vzgoje pa je raziskovanje svojega telesa in samozadovoljevanje obravnavano kot nekaj grešnega in slabega. Zakaj, sem ti povedal že zadnjič. Tega se moraš najprej otresti. Najbolje je, da se s partnerko nekaj časa le raziskujeta in prisluškujeta svojim občutkom. S tem dosežeta ne le, da se dodobra spoznata in še bolj zbližata, temveč tudi pridobita zaupanje v svoje občutke in spoznata načine, kako užitke povečati. Pridobita si pomembna orodja in znanje za delovanje v svetu spolnosti.

Dobro, dobro. Povej mi naprej o metodi zunanjega zapiranja!

Torej, če s tremi prsti nanj za nekaj sekund močno pritisneš na sečnico, zapreš pot semenski tekočini in večjemu delu energije, podobno, kot ustaviš vodo, če stopiš na cev za zalivanje vrta. Tako se veliko semenske tekočina vrne v rezervoarje, od koder je prišla, ne da bi tkivom in telesu prizadejal škodo. Nekaj vitalne energije ob tem sicer izgubiš, a precej manj kot sicer. Ta metoda je še vedno veliko boljša od ejakulacije, obenem pa povečuje moč in možatost. Izvrstna je za začetnike in dober uvod v notranje zapiranje.

To je pa pravo Kolumbovo jajce!

Zapomni si še to, da po odnosu energijo iz mod, penisa in presredka potegneš v glavo, nato pa jo spustiš do popka in nazaj do spolnih organov, ki jih s tem krepiš. Povedati morava še, da takoj po izvedbi zunanjega zapiranja pogosto nastopi krajše obdobje ponovnega zbiranja moške moči, a je precej krajše kot sicer. Zatem pa je moškemu bistveno manj težko zadrževati seme, saj energijski impulz ni več tako močan, a še vedno dober, erekcija pa močna. Ljubimca se tako laže predata sproščenemu uživanju, saj je potreba po pozornem nadzoru vroče energije precej manjša.

Stari, če ti vse drugo pade v vodo, greš še vedno lahko med seksologe! Tole je bilo zelo uporabno! Naj se zdaj moja najdragejša kar pripravi!

Nikar prehitro! Brez pravega vodstva – se pravi knjige, boš kmalu ostal brez sape! Dobra priprava je pol uspeha.

Ja, ja! Brez teorije ne gre. Tisto knjigo bom pa že prežulil!